Ordförande har ordet december 2021 – januari 2022

Hej bästa medlem!
Nu gör vi som kungen våra en gång sade, ”nu vänder vi blad och går vidare”, i mötet av en ny husbilssäsong. Jag gissar att ånga av oss trodde att vi inpå det nya året skulle ha skakat av oss Covid-19 och kunna återgå till våra träffar som ”förr”. Men det kan vi glömma som det ser ut nu. På arenan har en muterad variant kallad Omikron rullat in från Sydafrika och senast är nu Deltakron från Cypern! Och enligt vår vaccinstrateg Richard Bergström kommer vi att få möta fler mutationer och årliga injektioner. Frågan är om vi har ljusare tider att se fram emot?

Hur som helst så ansätts vi också från annat håll också. Ja, jag tänker på de höga energi­priserna vad gäller drivmedel och el. Lite typiskt skall vi ju i Sverige vara bäst/värst med ett drivmedelspris som är högst inom hela Europa. En grupp av våra politiker anser ju att detta är bra! Med risk för att jag gör mig ovän med några så känns det inte rätt att vi (husbilsägare med flera) skall behöva gräva djupare i plånboken för att tillfredsställa en grupp politikers symbolpolitik. Vid en jämförelse var priset för diesel i Sverige 19,00 kr/l när det samtidigt var 5,97 kr/l i Ryssland, 7,33 kr/l i Belarus, 11,50 kr/l i Bulgarien, 13,20 kr/l i Estland, 15,58 kr/l i Nederländerna och 16,30 i vårt grannland Danmark. Hela listan finns här.

Vi har fått ett nytt problem med vår hemsida! Tekniken spelar oss ett spratt och nu kommer inga medlemsanmälningar fram. Så det som fyller i blanketten och klickar på sänd får ingen återkoppling. Vi får fånga upp dem i samband med inbetalningen. Finns nu en ersättningsblankett i form av ett PDF-dokument att använda.

Husbilsregistreringar för december 2021
Bilden på registreringar under december 2021 visar att KABE AB tappat 62 % i registreringar! Exakta kommentarer överlämnar jag till KABE AB själva att göra.


Husbilslivet
Fördelen med husbil är många. I dessa isoleringens tider uppmanas vi att jobba hemma och att ”stanna hemma”. Och det är ju precis det vi kan göra med våra husbilar. Vi sitter tryggt isolerade från andra utan att det behöver bli ensidigt. Vi byter vyer och landskapsbilder varje dag. Visst är det en jättefördel.

Och tänk hur smart det är att kunna besöka barn och barnbarn utan att behöva trängas ihop när det blir läggdags. Vi sover i husbilen och de i sitt hem. Farfar eller om det är morfar kan snarka hur högt han vill. För farmor och mormor hör ju dåligt, så det blir inte störande. Själva var vi kring juletid först på östkusten för att sedan åka tvärs igenom landet till västkusten, eller Bästkusten, som vi native säger.

Klubbträffar.
Här gör jag en återvinning från förra månadsbrevet!
Just nu lyser klubbträffarna med sin frånvaro men styrelsen har redan tankar för det nya året. Känner du att du är en person som gärna vill vara med och genomföra en klubbträff så ska du inte tveka att ta stafettpinnen. Hör av dig till styrelsen, så hjälps vi åt.

Framöver
Klubben, styrelsen, har fokus på att genomföra ett fysiskt årsmöte 26 – 29 maj 2022. Planeringen bygger på att vi skall bli ca 60 – 80 bilar. Närmare detaljer kommer under tidig vår. Det är vår innersta förhoppning att vi kan genomföra detta. Men, men en beredskap för ett digitalt möte måste vi ha i bakfickan.

Fram till idag har lite mindre än hälften av er medlemmar hunnit betala in årsavgiften. Denna gång har du fått en personligt ställd faktura skickad via mejl till dig. Känner du på dig att, ”det där har jag inte sett”, ja då skickar du ett mejl till, ordforande@kabehusbilsklubb.se och ber om en kopia. Skriv gärna ditt medlemsnummer också i mejlet. Vill du skriva annat är du välkommen med det också.

Har du ännu inte hunnit med att kolla av dina medlemsuppgifter i medlemslistan, som finns under Medlemssidor på vår webb, ber jag att du gör detta. Allt för att dina uppgifter skall vara korrekta. Du kanske har ny e-postadress eller bytt telefonnummer.

Nya medlemmar
Följande nya medlemmar har valt att starta det nya året med oss andra i klubben.
Hjärtligt välkomna i klubben och naturligtvis till vår Facebooksida. Eller hur Lasse!

NoNamnOrt
1071Christel Tarberg Hultin & Martin HultinTorpshammar
1072Lasse & Christina IngelstenHillerstorp

Vi i styrelsen önskar er alla goa medlemmar en god fortsättning på det nya året.
Var rädd om er!