Ordförande har ordet februari – mars 2022

Hej bästa medlem!

Nu vill alla vi husbils­ägare få våra husbilar omklassade till traktorer! Ja, ni vet säkert varför? Och helst semestra med husbilen i Iran. Där vi med tanke på dieselpriset skulle kunna köra omkring kanske under minst ett halvår.

Som ni vet finns ju möjlighet till utförsåkning här också. Någon oro för att tanka fullt lär vi ju inte få! Sen skulle vi kunna åka söder ut utan närmare tanke på drivmedelspris och få stort hål i plånboken.
Det kostar på för oss husbilsägare att vara världsledare i denna liga. Med tanke på den obetydliga mängd koldioxid våra fordon i landet släpper ut i jämförelse betalar vi ett otroligt galet högt pris för den diesel vi tankar våra husbilar med. Och idag och igår steg priset igen!
Naturligtvis vill jag värna miljön på bra sätt, men vad jag har svårt att förstå är varför just vårt lilla land skall inta en sådan här position. Nu tillåter våra politiker att medborgarna brandskattas för att visa upp för omvärlden hur fint vi visar vägen för andra.

Husbilsregistreringar för januari 2022
Bilden på registreringar under januari 2022 visar att KABE AB levererade lika få (5) bilar som i januari 2021.

Husbilslivet
Flera av er börjar säkert fundera på hur våren och försommaren skall disponeras ihop med husbilen. Nu har ju precis FHM släpp på restriktionerna, så där hoppas vi inte se någon begränsning längre. Se om vi kommer att kramas eller hälsa med armbågarna när vi träffas får vi se. För träffas vill vi ju.

En liten vädjan från min sida är att de av er som ännu inte hunnit med att betala in årsavgiften får gärna göra detta nu. Är det så att du inte ska vara med längre är det snällt om du vill meddela detta till ordforande@kabehusbilsklubb.se . Ange också i så fall medlems­numret.

Årsmöte 26 – 29 maj 2022.
Styrelsen håller på för fullt för att planera för ett FYSISKT årsmöte. I år planerar vi att stråla samman i Kristinehamn mellan torsdag 26 maj t.om. söndag 29 maj. Själva årsmötet blir som vanligt på lördagen den 28 maj. Först med fika och efter årsmötet med lunch. På kvällen blir det gemensam middag. För de av er som är nya eller inte tidigare varit med vigs fredagen åt lite produktutställning. Detaljerat program samt anmälningsförfarande för deltagande kommer i början på april.

Elmia Husvagn Husbil 2022

Mässan kommer att ske under dagarna 7–11 september 2022. Vi planerar för att vara med i en KABE-by som skett under tidigare år, innan Pandemin. Beträffande tilldelning av biljetter till KABE-byn och bokning av dessa återkommer vi till i nästa månadsbrev. För de av er som vill vara på mässa men inte stå i KABE-byn så släpps alla biljetter till mässan den 14 mars på morgonen kl. 09.00.

Nya medlemmar
Följande nya medlemmar har valt att starta det nya året med oss andra i klubben.

Vi i styrelsen önskar våra nya medlemmar hjärtligt välkomna i gemenskapen och önskar alla välkomna till det kommande årsmötet i maj.

Tills vi hörs igen önskar jag er allt gott!