Läckande golvbrunn i duschen.

Fråga.

Hej Janne

Vet inte om det är rätt väg att ställa frågor, men jag prövar.

Vi har en Kabe 780 LBG 2016 vilken i det stora hela fungerat väldigt bra.

Förra våren fick vi dock felindikering på robotlådan vilket slutade med att vi via försäkringen fick hela ventilpaketet utbytt för drygt 40000 kr.

Till dagens fråga: Vi upptäckte i går att golvbrunnen i duschen släppt, eller rättare sagt brutits loss. Vi är säkra på att det hänt nyligen för vi städar alltid bilen efter att vi varit ute. I vår har vi endast varit ute på några helgturer. Vi har sedan vi köpte bilen ny haft trägolvet ilagt och vi har bara använt duschen 4 ggr sedan 2016, senast var i maj 2019.

Jag är gammal mekare så med ledning av mina kunskaper gör jag bedömningen att ventilen på något sätt vibrerat loss, antagligen efter en långsam utmattning. Att vi skulle med normalt bruk kunnat orsaka detta är omöjligt, golvet är ju dessutom stumt. Det går ju inte att se under duschgolvet men konstruktionen där borde på något sätt varit bristfällig. Har du någon erfarenhet av andra som råkat ut för samma sak?

Kan du tipsa om hur vi ska hantera problemet? Jag har kontaktat återförsäljaren i Trollhättan för att se om de kan hjälpa till.

Ha en fortsatt fin sommar!

Hälsningar

Totte Engström

Bergeforsen 

Svar.

Hej. 
Det är ingen ovanlighet att det går sönder fick själv byta nu på våren troligen utmattning i materialet.  
På bilar utan dubbel golv så sitter det en lucka mitt under golvbrunn i vart fall så har det vart så tidigare. 
Det är enkelt att byta ca 150 kr för materialet men kolla när du köper en ny det finns olika tjocklekar på packningen går bra att använda den gamla. 
OBS dra inte fast den för hårt. 

Mvh
Janne