Ordförande har ordet juni-Augusti 2019.

Hej klubbvänner.

Årsmöte i Mora.

”Den blomster tid nu kommer”————- så var tanken att jag skulle sjunga i inledningen av klubbens 15:e årsmötet den 1:a juni.

 Så blev det inte då regn och lite svalar väder åter hade gjort sitt inträde på Mora Parkens camping. 

Vid inkörning på torsdagen var det regn men vid korvgrillning och Kerstins ”pinnalotteri”  på kvällen fick vi uppehåll. 

Vi hade tur med vädret på fredagen då det var utomhusaktiviteter i solsken med poängpromenad, minigolf, Hjärt-lungräddning, stavgång och klubbmästerskap i bowling. Det var många aktiva medlemmar under de olika aktiviteterna som med gott humör deltog.

På lördagen var det årsmöte och i år var det kommunstyrelsens ordförande i Mora, Anna Hed  som hjälpte oss att genomföra mötet.

Vi var flera som fick fortsatt förtroende att leda klubbens verksamhet. Själv blev jag omvald som ordförande, Jan Wallinder omvaldes och är nu sekreterare efter Göte Jansson som lämnar styrelsearbetet. Jan Backström från Örebro är nyvald ledamot och är regionansvarig för Svealand. Han-Göran Broman är omvald suppleant och Majvie Kristensson som revisorssuppleant.

Ett stort tack till de förtroendevalda som lämnat sina uppdrag, ledamot i styrelsen Göte Jansson, samt Eva-Britt Rosén och Maud Sandberg, valberedare.

Under lördagskvällen  startade vi med lite mingel och kulturinslag. Under minglet fick vi musik av spelmän från folkdanslaget, vilket inspirerade till spontan dans.

Därefter genomfördes en uppvisning av Mora Folkdanslag med danser från olika delar av Sverige.

Årsmötesmiddagen var på Mora Parkens konferensanlägning som har bra lokaler både för årsmötet och middagen. Tyvärr var det ojämn kvalitet på varmrätten vilket vi omgående kompenserades med både dessert och lite senare även korv och bröd.

Efter dialog med konferensansvarig och efterrföljande ursäkt från dem har alla deltager blivit informerade om deras hantering av brister i vår middag. 

Klubblotteriet genomfördes under kvällen med många fina priser från medlemmar, återförsäljare och Kabe. Ett särskilt lotteri blev det av att några medlemmar bidragit med priser med högt värde.

Tack alla medlemmar för ert bidrag till lotteriet.

Årsmöteshelgen avslutades på söndagen med sol och traditionellt kaffe på f.m.

Protokoll från årsmötet kommer under sommaren att finnas under medlemssidor på hemsidan.

Efter årsmötet.

Då började 9 av våra klubbvänner sin resa till Norge och när detta skrivs avslutar de resan och på väg hem eller vidare ut i världen. Vi får säkert en reserapport under sommaren.

Andra åkte hem och några styrde bilen till Tyskland eller Lofoten.

Den nyvalda styrelsen har haft sitt första möte och redan börjat planeringen inför årsmöte 2020 och se på förutsättningarna för en eventuell klubbresa under det året. Här finns det möjlighet för Er medlemmar att bidra med kunskap om lämpligt mål samt var behjälplig med planering. Var inte rädd för att höra av er, Vi hjälps åt.

Husbilslivet.

Fortfarande är nyregistreringen av husbilar låg jämfört med tidigare år. Bonus Malus som genomförds under 2018 har säkerligen bidragit till tveksamheten att köpa ny husbil och tveksamheten har säkert ökat inför det nya sättet att mäta utsläppsvärden. Den uppvaktning som skett från branschen till Finansdepartementet om det orimliga som skulle bli effekten av nuvarande förslag kanske har påverkat. Här finns det kanske en möjlighet att det sker en förändring när det gäller personbil klass 2.

Det är glädjande att husvagnsregistreringen ökar och sången ”Man ska ha husvagn”——- åter kommer att ljuda. Antalet campingnätter under 2018 ökade vilket kan bli en fortsättning då då det är ”skam” att flyga.

Sommar och avkoppling.

Nu stundar många härliga utflykter med våra bilar, nya bekantskaper , nya platser, kanske nya kulturer. Ta det lugnt, lätta på gaspedalen, håll avstånd och inga Kabebilar med i olycksstatestiken.

Själva tar vi en tur till Finland och åker runt lite från Helsingfors som utgångspunkt. Vi rundar nog Haparanda för sedan styra hemåt till Partille och suga på karamellen med dubbelt SM guld i handboll för Sävehof som vi följt hela säsongen både på dam-och herrsidan samt stora framgångar på juniorsidan. När finalen gick var vi ju på årsmötet i Mora så vi kunde se de sista 10 minuterna på en mobiltelefon, hustrun och jag och heja fram till slutsingnalen.

Ta det säkra för det osäkra, ha alltid säkringar i bilen. Tips från en som glömde.

Klubbträffar framöver.

Den som kommer närmast är träffen på Nolia. Program och anmälan kommer de närmaste veckorna. 

Därefter träffen i Skåne som börjar fyllas på. Anmäl er snart för den är begränsad med antalet deltagare.

Under Elmia blir det också klubbkväll och det kommer med inf. under sommaren.

Passa på och anmäl er till klubbträffen under Ölands skördefest.

Ha det skönt i sommar och ta väl vara på varandra.

Vi möts framöver.

Lars Kjellgren

PS: i dag kan jag sjunga ”Den blomster tid nu kommer”———————- (Göteborg 25°)