Gråvattenpump som gör som den vill.

Fråga.

GRÅVATTENPUMPEN till KABE TM x780 LXL 2018 

Gråvattnet kan tömmas antingen via en knapp på vänster sida på förarstolen eller via panelen ovanför dörren i bodelen. Följande har inträffat nu. Så snart motorn/tändningen stängs av startar gråvattenpumpen. Ikonen (spannen) på panelen är inaktiverad. Får aktivera den, så den lyser grönt, och sen stänga av och då stannar pumpen. Detta upprepas hela tiden. Inte så roligt att tanka bilen med gråvatten sprutande ut!

Har stängt ned allt. Panel och huvudströmbrytare, men problemet kvarstår. Har prövat olika lägen på stolsknappen också. Inget resultat!

Kommentaren från åf är den förväntade. – Har jag aldrig hört talas om!

Hälsning

Rolf Gustavsson

Svar.

Hej 
Det är så att knappen vid förarstolen är på och då startar pumpen när man slår av tänningen. 
Mvh 
Janne 

Fortsättning.

Hej Janne! 

Tack för svar. Dock blir jag inte klokare? 

Knappen på stolen har två lägen. Oavsett hur den är ställd startar pumpen när tändningen slås av. På panelen är som sagt hinkikonen avaktiverad då pumpen nu går. 

Blir tacksam om du vill svara som om jag är en teknisk idiot. 

Bästa hälsningar 
Rolf Gustafsson 

Fortsättning.

Jag har använt denna knapp många gånger tidigare utan problem. Har startat från stolen och sedan stängt av på panelen och då har hinken på panelen lyst grönt innan avstängning. Samt startat tömning vid stolen och stängt av på samma knapp. 

PAUS går ut till bilen. 
Startar motorn, slår av motorn. Pumpen startar. 
Ändrar läge på stolknappen. Startar motorn, slår av motorn. Lyssnar och hör nu ingen pump som arbetar! 
Motorn avstängd. Startar pump från stolen och stänger av. Går till panelen och startar och stänger av pumpen. Allt fungerar. 

Går och startar motorn igen och stänger av. Tyst som i graven! 
Snacka Janne om att jag blir förvirrad. Nu syns det fungera som det ska. 

Nästa problem är ett rött skinande kugghjul som till och ifrån slår ut automatväxeln. Inte så kul när det hände vid gränsövergången N/S på E18 med resultat ett hundratal bilar i kö bakom mig. Då var jag också inte populär 

Trevlig helg

Janne

Bild