Ordförande har ordet sept. – okt. 2020.


Hej bästa medlem!

Årsmötet i Ånnaboda

Årets försenade årsmöte, det 16:e i ordningen, genomfördes den 5 september på First Camp Ånnaboda-Örebro. Folkhälsomyndighetens utökning till samling med max 50 personer gav en öppning att genomföra årsmötet med denna begränsning. Till årsmötet var 43 bilar anmälda från norr till söder.

På fredagskvällen bekantade vi oss med att Klubben bjöd på korv (kokt) och bröd i ett gott väder. Årsmötet gick av stapeln på lördag förmiddag och ordförande Lars Kjellgren hälsade alla välkomna. Lars berättade att detta är det sista årsmötet för hans del som ordförande och tackade för alla trevliga stunder och det visade förtroendet som visats honom. Mötet genomfördes galant av Lars som efter mötet lämnade över till den nyvalde ordföranden, Rolf Gustafsson, som tackade Lars. Styrelsen presenterades sedan i samband den gemensamma lunchen som Klubben bjöd på. Du kan se den nya Styrelsens sammansättning, från årsmötet fram till nästa årsmöte 2021. i menyn VÄLKOMMEN på hemsidan. 

På lördagseftermiddagen hade vi en trevlig (luriga frågor) tipspromenad runt campingen som avslutades med en utslagsfråga som bestod av en glasburk innehållande kopparmynt, som nu är ett minne för oss äldre. Senare på kvällen hade vi ”Knytis”. Några inomhus och en del i grupper utomhus. På söndag morgon tackade vi för denna gång med hemfärd för några av oss och en del hade satsat på att åka vidare till svamp- och lingonskogen.

Den nya styrelsens ambition är att fortsätta i samma anda för att skapa möjlighet att vi medlemmar skall kunna mötas kring olika aktiviteter för att kunna träffas och umgås. Både inom och utom landet. Du som medlem är alltid välkommen med förslag på aktiviteter som klubben kan genomföra.

För de som inte varit på First Camp ÅnnabodaÖrebro tidigare är det värt att besöka. Intill campingen finns en liten sjö med en fin gångslinga runt sjön. En stärkande och avkopplande promenad, med eller utan hund. 

Husbilslivet

Tyvärr så blev ju Elmia inställt i år. KABE har valt visa upp de nya modellerna runt om i landet i en Road Show ute hos ÅF. Du finner tiderna på KABE:s hemsida. Företagets omsättning har sjunkit med 20 % under första halvåret jämfört med 2019. En positiv händelse nu är att KABE fryst varslet för 30 medarbetare. Detta som ett svar på den förändrade skatteuttaget genom möjlighet att ställa av bilen kortare perioder.

 Tyskland är husbilsförsäljningen rekordhög och flera har fått se sig snuvade på sin drömbil då 2020 års modeller varit slutsålda sedan länge. Den stora mässan Caravan Salon Düsseldorf ställdes genomfördes nu i september. Dock utan att t ex Hymergruppen inte deltog.

Framöver

En fördel framåt i höst är att det är lättare att få plats med husbilen runt om i landet. För de av er som väljer att vinterställa husbilen gäller det att du är noga med ventilation och frostrisk. Bra tips finns i KABE:s instruktionsbok till bilen. För egen del använder vi bilen året runt.

Nya medlemmar

Glädjande är att medlemsansökningar strömmar in till klubben och ”familjen” växer. Följande nya medlemmar hälsar vi hjärtligt välkomna.

No NamnOrt
927Rainer & Simone LorkeEriksmåla
928Görgen & Helena JägerbrinkKalmar
929Petter AlmHamburgsund
930Stefan & Gittan DahlbergDalarö
931
Joachim & Hanna Jämttjärn
Stockholm
932Per-Åke & Ylva Eng
Skoghall

933Lars H Eriksson & Lila Olsson
Uppsala
934Jonny Olsson & Lotta Eriksson
Klippan
935Jan & Sylva Johansson
Lindome
936Thomas & Maarit Kling
Göteborg
937Dick & Carina Ekstedt
Västerås
938Peter Andersson & Veerle Vandepitte
Älmhult
939Anders & Anna Svensson
Upplands Väsby

940Göran & Eva Börjesson
Årsunda

Vi hörs snart igen här och ha de gott fram till dess
önskar dig
Rolf Gustafsson