Ordförande har ordet oktober – november 2021

Hej bästa medlem!
Husbilslivet går för flera av oss medlemmar över i ett stadie av ide och kanske även idé. Med det nu höga dieselpriset i Sverige ökar kanske inte heller vilja att vinterköra. Själva tog vi dock en ”sväng” på drygt 2*150 mil ner till södra Tyskland på A7. Inte långt från Liechtenstein och Schweiz kom vi.

Resan på A7 kändes mer som en testbana för att undersöka om vår KABE husbilen håller ihop. Det var mer av dunk – dunk – dunk på vägbanan än tyst glidande. Många förekommande vägarbeten i form av breddning med ytterligare en fil. Resan ger också en försmak om hur det kommer att se ut i Sverige när alla vindkraftverk byggs ut. Däremot var det mycket lätt att längst resvägen få övernattning alldeles intill vägen tillsammans med alla långtradare. Här är tyskarna duktiga. Det var svårt att finna tömning av svartvattnet längst vägarna. Då är det bra med en extra toakasset i bilen. Vägtoaletterna lämnar jag utan kommentar!

Husbilsregistreringar för oktober 2021
Bilden visar att KABE Group AB med KABE AB och Adria AB ackumulerat har en trygg ledning.

Husbilslivet
Som jag nämnde i början är det idetider för många av oss medan en del fortsätter att åka, även under vinterhalvåret. Fördelen med det kan ju vara att det där med vinterförvaring kanske inte blir aktuellt. Jag gissar att några av våra medlemmar åker till fjälls och ställer sig under någon/några veckor i Idre, Sälen och kanske Åre. Jo jag vet, det finns många andra fina platser också.

Vinterhalvåret ger ju också tid till att gå igenom och fundera över om det är någon form av uppgradering jag vill göra på husbilen. Ska jag titta närmre på detta att installera Litium­batterier. Och i så fall vad för det ytterligare med sig? Är det fler som funderar, så varför inte byta tankar via vår FB-sida, om detta eller andra liknande saker.

Klubbträffar.
Under vinterperioden är det inte planerat för några träffar i klubbens regi. Detta är ju inget som hindrar att om det är några av er som till exempel vill fira nyår i husbilen så kan ni ju skriva om det på vår FB-sida och se om det är några andra som vill ”hänga på”. Det finns ju många trevliga ställen runt om i landet att mötas upp på. Här är några ställen, Laholm, Gränna, Lidköping, fira nyår med skotträdd hund på Grimmestorp, Kristinehamn. Sen finns det ju massor av fler ställen att stråla samman på. – Njut och koppla av!

Framöver
Väntar vi naturligtvis på våren och nya klubbträffar, årsmötet och kanske klubbresa utanför landet. Närmast denna vecka blir ju Black Friday med alla kap som du kan göra.

Nya medlemmar
Följande nya medlemmar har tillkommit sedan sist som vi hälsar hjärtligt välkomna.

NoNamnOrt
1049Jonas o Anette Strandemo  Södertälje
1050Per o Eva-Lena Edberg  Hammarö
1051Thommy o Anneli Lundmark  Linköping
1052Mikael Johansson o Cecilia Christiansson  Uddevalla
1053Tommy o Åsa Pudas  Kiruna
1054Sven Olsson o Anna-Lena Winberg  Venjan
1055Alex Ajlec  Rosenfors
1056Benny o Annikki Jonsson  Motala
1057Kent Bohm o Lotta Hansson  Edane
1058Harry Carlsson o Birgitta Brattlöf   Birgitta Brattlöf  Blåfors

Snart är det dags att få börja dricka den varma goda glöggen. Kanske några av er t om gör egen. Har du svårt att välja kommer här lite tips.