Ordförande har ordet mars – april 2022

Hej bästa medlem!
Nu börjar säsongen sakta visa sig. Solen har börjat värma så det går att sitta ute och dricka kaffet. Och några av er har t om lyft ut vilstolarna och sitter mot husbilen och njuter. Nu kan det bara bli varmare och bättre. Om det nu inte var för det hemska som händer inte långt från oss och som vi kan följa varje dag.

På något sätt känns det overkligt och borde inte höra hemma i modern tid. Jag upplever en besvikelse över att människan fortfarande är så primitiv i sitt agerande. Om nu inte detta vore nog så jagas vi husbilsägare av statsmaktens orimliga beskattande av vårt drivmedel, till våra husbilar. Och för att vara bäst i världen blandas vårt bränsle upp till minst 30 % av miljöbefrämjande vätska som pressar upp priset och gör att vi för varje iblandad extra deciliter inte kommer lika långt som våra finska medlemmar, gör på sin diesel.

Husbilsregistreringar för februari 2022
Tyvärr har jag ingen klar bild på varför KABE AB hittills i år inte fått ut fler än 11 bilar. Och i brist på insikt väljer jag att inte spekulera.

Husbilslivet.
Kan det vara så tror du att de husbilar vi kommer att möta på vägarna kommer att blänka mer i år än tidigare? Varför det då, frågar du dig. Jo, min misstanke är den att med det höga drivmedelspriset kommer vi inte att köra lika långt och kanske stanna lite längre på varje plats. Och se då blir det mer tid över till att putsa på ”dyrgripen”, alltså husbilen.

Kan det också bli så att fricampingen kommer att öka och därmed att flera av oss sätter in mer strömkapacitet? I form av Lithiumbatterier, solpaneler, solpanelsregulator, växelriktare/konverter för att omvandla 12 V till 230 V. Allt för att vi skall kunna skapa större frihet och oberoende.

Årsmöte 26 – 29 maj 2022 i Kristinehamn
Anmälan för deltagande på årsmötet i Björkhallen i Kristinehamn öppnas lördag den
16 april kl. 09.00.
Detta gör du genom att skicka ett mejl till, kassor@kabehusbilsklubb.se med angivande av medlemsnummer. Priset per person är 500 SEK. I priset ingår ställplats (utan el) för alla dagar samt fika, lunch och middag på lördag. Portabla elverk kommer att finnas att låna vid behov. Komplett program kommer i början av maj. Så har du inte redan reserverat dagarna är det dags att du gör det nu.
Vi kommer i skrivande stund kunna få plats med ca 75 bilar.

Planen utanför ishallen Björkhallen i Kristinehamn som blir ställplats under årsmötet

Elmia Husvagn Husbil 7 – 11 september

Just nu finns sju (7) biljetter kvar till KABE-byn på Elmiamässan. Du bokar biljett via mejl till kassor@kabehusbilsklubb.se. Priset är 1 600 SEK per bil för två vuxna och två barn upp till 15 år. Du kan läsa mer här.

Nya medlemmar
Följande nya medlemmar har anslutit sig till vår gemenskap i klubben och naturligtvis till vår Facebooksida.

Vi i styrelsen och övriga medlemmar önskar våra nya vänner hjärtligt välkomna och önskar också alla välkomna till det kommande årsmötet i maj.

Tills vi hörs igen önskar jag er allt gott!