Ordförande har ordet mars – april 2021

Hej bästa medlem!
Ljuset börjar komma tillbaka, skrev jag i förra brevet. Nu verkar det lite som en aningens mörker tornar upp sig. Leveranserna av Coronavaccin blir färre och idag stoppades Astra Zenecas vaccin. Vi utmanas hela tiden.

Husbilslivet
Fördelen med husbil visar sig just i denna utmanings tid. Vi kan lugnt förflytta oss och upptäcka och se saker i vårt vackra avlånga land som vi kanske missat tidigare. Har vi packat in bra med mat när vi åkte hemifrån kan vi klara oss själva rätt länge utan att besöka stora matmarknader. Så visst är vi privilegierad och hotellet har vi med oss hela tiden.
KABE har tagit fram en app där du bl.a. har alla bildata samlat och en del annat som instruktionsboken till din bil. Löpande är deras avsikt att fylla på med nyttigheter. Appen heter ”myKABE” och finns för iPhone på App Store och för Android på Google Play.
 
Denna nya app är som KABE påpekar precis skapad och innehåller NU inte så mycket. Meningen är att den successivt ska fyllas på med nyttigheter. Har du själv önskemål som du tror fler kan ha nytta av, så tveka inte att delge oss dina förslag. Ett vore kanske att ha en tabell med Felmeddelande från Smart D skärmen. Typ, Common Error in X.

Framöver
Det förväntade beskedet om hur det blir med Elmiamässan fick vi inte eftersom det inte blev något avgjort när utställarna och Elmia möttes den 17 februari. Nytt besked väntas inom några dagar från KABE. Återkommer så fort vi vet definitivt.

På fredag möts styrelsen via Teams för att bland annat besluta om årsmötet 2021 som är planerad till 14–16 maj i Lycksele. Gå gärna in på vår Facebooksida och kommentera hur du ser på det. Skall vi genomföra det fysiskt i Lycksele med ett begränsat antal bilar, säg 25–30, och kanske kombinera det med en digital uppkoppling, för de som inte kan vara med? Vi funderar och återkommer.  

Är du intresserad av att aktivera dig i klubben föreslår jag att du kontaktar Valberedningens ordförande Dan Melander 076-6333255 och hör med honom vilka tillskott som föreningen behöver. Föreningen behöver några nya Mötessamordnare. Prata gärna med Roger Ingvarsson 070-6485458 som just är detta för Norrland. Han har mycket fint kring detta att dela med sig av.  

Nya medlemmar
Följande nya medlemmar har tillkommit sedan sist som vi hälsar hjärtligt välkomna.

NoNamnOrt
980Peder o Susanne Williamsson  Nyköping
981Mikael o Ann-Marie Åhlman  Eskilstuna 
982Robert o Kristina Wiggefors  Luleå
983Gunilla Svensson  Västerås  
984Kenny Rungberg  Dingle  
985Väinö o Carina Kaarto  Västerås  
986Thomas Jansson o Birgitta Landelius  Linköping 
987Lennart o Eva Strid  Fritsla
988Per Norgren  Västerås 
989Magnus o Yvonne Jonsson  Rolfstorp 
    

Må väl till vi hörs igen!

PS. Att jag hamnade i appen måste vara ett datatekniskt fel!