Ordförande har ordet juni-juli 2021

Hej bästa medlem!
Vi har redan hunnit med att fira vår nationaldag och närmast på ”tapeten” står nu midsommarfirandet. En aktivitet i år där det verkar bli svårt att få plats med sin husbil om det inte är förbokat. Av naturliga skäl är det ett extra tryck i år.

Smolket i bägaren är att Elmia HusvagnHusbil ställs tyvärr in i år igen. För dig som är sugen på att ta del av nyheter kommer flera mässor ute i Europa att genomföras. Kanske förena nytta med nöje?

Husbilsregistreringar för maj 2021
Bilden nedan visar att KABE ökade registreringarna i maj i år med +38,5 % (-13,3 %).


Husbilslivet.
Med den plötsliga värmen, och det kommer mer, är det en del som klagar på dålig lukt inne i husbilen. Är det inte ”ruttna ägg” som brukar innebära problem med bodelsbatteri är det ofta från avloppet, och då är det gråvattentanken och vattenslangar som inte tagits hand om på ”rätt” sätt. Läste om en husbilsägare som bytt ut sina 19 mm plastslangar till 32 mm plaströr. Då blir det drag i rören!

Med tanke på det ökade trycket på campingplatser och ställplatser kan jag tänka mig att fler prövar på detta med fricamping. Problemet för många blir då elförsörjningen. Det går ju inte att ha med sig hur lång förlängningssladd som helst. Kan detta medföra att fler av oss tittar på att utrusta bilen med stora solpaneler och litiumbatterier? Eller blir den framtida lösningen eldrivna husbilar som laddas med en laddningsskena i vägbanan. Bäst vore kanske ”trådlös” laddning. Framtiden blir utmanande.

Framöver
Eftersom det fortfarande råder en stor osäkerhet kring Coronaviruset nu med det nya Deltaviruset som bland annat slagit till i Värmland, avvaktar vi med arrangemang i klubbregi ytterligare en tid.

Nya medlemmar
Följande nya medlemmar har tillkommit sedan sist som vi hälsar hjärtligt välkomna.

NoNamnOrt
1006Sune o Gudrun Karlsson  Rusksele  
1007Bert Svensson  Nyköping 
1008Mats o Carina Webiörn  Bredbyn   
1009Anders o Heléne Gramsby  Motala     
1010Folke o Astrid SöderströmBoden      
1011Per-Arne o Josephine Claveroth  Karlstad   

Önskar dig en riktigt trevlig midsommar och en njutbar sommar.

Midsommar på Dragsö camping, Karlskrona