Ordförande har ordet juli – augusti 2021

Hej bästa medlem!
Idag 15 juli 2021 har värmerekord slagits med +33°C i skuggan i Linköping. SMHI har varnat för värmen. Det är alltså viktigt att löpande fylla på med vätska, tugga vattenmelon och ha kroppen i skugga och gärna i ett bad.
En annan glad händelse är att KABE AB annonserar om att de kommer att arrangera Adria och KABE Husvagn & Husbilsmässa mellan 4 – 12 september. Enda Husvagn & Husbilsmässan i år framför KABE AB. Mer information finner du på KABE:s hemsida.

Husbilsregistreringar för juni 2021
Bilden nedan visar att KABE ökade registreringarna i juni i år med +26,9 % (-13,3 %).

Hittills under kalenderåret 2021 har det totalt registrerats 3 128 husbilar, medan det under motsvarande period 2020 registrerades 1 982. I procent innebär detta en ökning med 57,82 % för år 2021. Trevligt att intresset för husbilslivet ökar samtidigt som det också kan skapa vissa problematiker. Många frågor nu på olika FB-sidor är om tillgången till ställplatser, runt om i landet.

Husbilslivet.
Den rejäla värmen har visat sig för oss husbilsägare med att det är fler som haft svårt att få tillräcklig kyla i sitt kylskåp. Tipsen och råd om hanteringen kring detta är många. Extra ventilation med tilläggsfläkt är en vanlig åtgärd.

Klubbträffar
I och med de minskade restriktionerna från FHM har klubben planerat för flera träffar i höst.
I Norrland har Roger Ingvarsson hunnit bjuda in till två aktiviteter i augusti. Finns på webben och FB-sidan. Sedan kommer vi att ha klubbträffar under KABE:s Elmiamässa. Och fler kommer längre fram att annonseras.

Vi har tidigare puffat för att det är fritt fram att arrangera och bjuda in till lokala klubbträffar. Har du någon idé så behöver du inte göra allt själv. Meddela oss i styrelsen så hjälper vi till.

Framöver
Vi kommer att bli aktivare med att byta profilbilden på vår FB-sida. Många av er är duktiga på att dela med er fina bilder. Tanken är att vi kommer att plocka bilder från er och lägga upp som månadens profilbild. Dock naturligtvis efter ditt godkännande och littererad med fotografens namn.

Det större framöver blir ju KABE:s Elmiamässa 4 – 12 september. KABE AB disponerar hall A och den inhägnade parkeringen. Klubben kommer troligen att som senast disponera en yta för ca 50 bilar på plats 700. Observera att du skaffar inträdesbiljetter och ställplats genom köp direkt hos Tickster. Vi återkommer efter semestern med detaljer när KABE AB informerat oss.

Nya medlemmar
Följande nya medlemmar har tillkommit sedan sist som vi hälsar hjärtligt välkomna.

NoNamnOrt
1012Lena o Hans Rolf Olsson  Söderala
1013Lennart Lidman  Boden
1014Lars Hellberg o Karin Åhlund BernhultSöderköping
1015Samuel o Catarina LundqvistSkellefteå
1016Margareta Bergkvist o Jan-Erik FernqvistBorlänge
1017Lena Edblom o Stefan FröbergBjälsta
1018Alf-Åke o Birgitta HallTidaholm
1019Anders o Annika NordmarkLjungskile

Önskar dig en fortsatt skön sommar med många bad och övernattningar i husbilen.

Soliga hälsningar från Rolf