Ordförande har ordet dec.-19 – jan.-20.

Hej klubbvänner.

Året som gått.

Även i år har klubben haft god tillströmning av nya medlemmar. I nuläget en ökning med ca. 80 nya medlemsbilar. Återkommer i januari med mer redovisning.

Årets klubbträffar har åter varit välbesökta och uppskattade av er medlemmar. Våra regionansvariga gör ett fantastiskt arbete.

Årets två klubbresor  har genomförts med ett hängivet engagemang av 

ansvarig både i Norge och Italien.

Camping säsongen har även i år visat på ökning i antalet gästnätter. Under året beräknas antalet gästnätter ökat med 6 % jämfört med de tre första kvartalen 2018.

Intresset för Sverige som resmål har ju haft en positiv utveckling under flera år.

Husbilen har fortfarande en stark roll när det gäller rörligt friluftsliv. Ökningen i Europa under de tre första kvartalen i år är 6 % jämfört med samma period förra året.  Det land som utmärker sig särskilt är Danmark som har en ökning på ca. 40 %. Bakgrunden är nog den skatt som tidigare togs bort och avsevärt sänkte priset. Sverige backar med ca: 49 %. I Sverige finns i dag ca; 100.000 husbilar

Nya fordonsskatt 1 jan. 2020 är nu verklighet enligt senaste uppgifter. 

Trots kraftig kritik från både branschen och intresseorganisationer så får nyregistrerade husbilar efter1 januari  en skatt som kommer att negativt påverka intresset för att köpa en nyare miljövänligare husbil i allra högsta grad. Förra årets införande av Bonus-Malus systemet påverkade kraftigt nybilsförsäljningen. Den som gäller från årsskiftet är ytterligare en spik i kistan för en negativ utveckling av husbilen som plattform i det rörliga friluftslivet.

Den utredning som är tillsatt med rubriken ”Flexiblare regler för avställning av husbilar ska utredas” och skall redovisa resultat redan 28 februari nästa år.

Någon skattesänkning är inte aktuell. Det som skall ses över är möjligheten till återbetalning av fordonskatt vid avställning som är kortare än de 15 dagar som gäller i dag.

Klubbnytt.

Under januari nästa år kommer det via mail och i vissa fall via post att skickas ut uppgift om inbetalning av medlemsavgift för 2020. De som betalt medlemsavgift efter 1 september i år har då även betalt för 2020.

I januari kommer även en lista med tid och plats för de klubbträffar som hittills är planerade.

Du som känner för att göra en insatts för klubben och kanske kan tänkas vara beredd att ta på dig en aktiv roll. Hör av dig till valberedningen.

Klubbträff i Dalhalla.

Sommaren 2020 den 15 aug. återvänder Robert Wells till Dalhalla med RHAPSODY IN ROCK.

Dalhalla har en egen ställplats  för husbilar som bokas samtidigt med biljetter. Då efterfrågan är stor och det brukar bli fullsatt så rekommenderas att boka tidigt redan i januari.

Mer information om träffen och och när det är dags att boka kommer på hemsidan efter nyår.

Julmånad.

Förberedelse med mat och ev. klappar. Besöka Julmarknad, Julkonsert  hänga upp julpynt, köpa gran o.s.v.

Men jag tror att vi är nog på väg att dra ner lite på tempot inför julhelgerna.

Själv har jag ett lägre tempo i dag jämfört med för 10-15 år tillbaka inför jul.

Man kanske har lärt sig något under åren.

Nyår blir det traditionellt firande med vänner på Apelvikens camping. 

Vi hälsar följande medlemmar välkomna.

881 Anders Nilsson. Skummeslövsstrand 882 Anne-Leé Lindroth, Jan Holmström

      Sandviken

883 Anders Edvinsson. Malmö 884 Lena Lindholm. Hörnefors

885 Thomas Våglöf. Stöde

Till alla klubbvänner vill jag önska en,

GOD JUL & ETT GOTT NYTT ÅR

Lars Kjellgren