Ordförande har ordet augusti – oktober 2021

Hej bästa medlem!
Hösten har gjort sitt antåg!
Gräsklippning efter kl. 18.00 kräver nu pannlampa för att se var det inte är klippt. Tiden är förbi när vi satt sent på kvällen utanför husbilen och njöt. För flera är det nu tid för husbilen att gå i ide. I samband med detta gäller det att härbärgera bilen på bästa sätt.

Husbilsregistreringar för september 2021
Bilden nedan visar att KABE Group AB med KABE AB och Adria AB ackumulerat har en marknadsandel av 19,18 % (22,83 %)



Hittills under kalenderåret 2021 har det totalt registrerats 4 478 husbilar, medan det under motsvarande period 2020 registrerades 3 434. I procent innebär detta en ökning med 30,4 % för år 2021. Det sjunkande nybilsantalet i september ger en vink om att det är brist på nya husbilar.

Husbilslivet
Efter en inställd Elmia Husvagn Husbil 2021 blev det ändå en KABE & Adria Husvagn & Husbilsmässa 2021, 4–12 september med inte mindre än 123 objekt att titta på. Förstår jag rätt är de fler av våra medlemmar som passade på att köpa ny bil.

Precis innan mässan hade också KABE AB fått en ny vd, Andreas Gustafsson som efterträder Alf Ekström som efter 39 år överlämnar det operativa ansvaret i dotterbolaget. Alf Ekström kommer i sin nuvarande roll som vd för KABE Group AB tillika koncernchef fortsätta leda koncernen. Nu med mer fokus på den internationella sidan. Många av er håller kanske som bäst nu på att ställa undan bilen för vinterförvaring. Kan bara uppmana att vara noga med att allt vatten är tömt ur tankar och allt ätbart, inkluderande stearinljus, är borttaget ur bilen. Är du osäker på något finns vinterförvaring väl beskrivet i instruktionsboken till bilen. Saknas den? Ingen fara. Den finns på KABE:s hemsida att hämta ner. Du har sedan också vår KABEhusbilsdoktor, Jan Ålevik, som du kan fråga via vår hemsida.

Klubbträffar.
Efter att restriktionerna gällande Corona släpptes kunde vi uppta våra klubbträffar och lyckades genomföra ett antal träffar. Dels några i Norr och några i Mellansverige. I Norr var det vår vän Roger Ingvarsson (232) i Umeå som tillsammans med sin fru Gun var samordnare. I Svealand var det vår vän Jan Backström (594) i Örebro med sin fru Gunnel som samordnade träffarna. Samtliga träffar blev snabbt fulltecknade och var lyckade och mycket uppskattade av deltagarna. Så nu ser vi fram emot nya träffar, en bit inpå det nya året.

Vi har tidigare puffat för att det är fritt fram att arrangera och bjuda in till lokala klubbträffar. Har du någon idé så behöver du inte göra allt själv. Meddela oss i styrelsen så hjälper vi till. I södra delen av landet är samordnarplatsen vakant fortfarande. Så tveka inte att höra av dig till Dan Melander i valberedningen om du vill bli en stjärna i Södern!

Framöver
Drivmedlet till våra bilar har hastigt skjutit i höjden. Vi ser nu effekten av en lång Coronaperiod med låg efterfrågan med minskande drivmedelslager som följd. När nu restriktionerna släpps ökar hastigt efterfrågan, och tillsammans med politiska utspel, får detta en prispress uppåt. Gladast åt detta är troligen Miljöpartiet och till viss del vår finansminister som ser att ett lägre pris på drivmedel kan skapa en ”inlåsningseffekt ”på oss som kör med explosionsmotorer!
Trots detta ser vi fram emot en ny säsong med våra husbilar. Några av oss fortsätter att köra även under vinterhalvåret.

Nya medlemmar
Följande nya medlemmar har tillkommit sedan sist som vi hälsar hjärtligt välkomna i klubben.

NoNamnOrt
1020Bengt o Maria HanssonNynäshamn
1021Lars o Carina Blom  Högsäter
1022Gunnar o Johanna Netz  Norrby
1023Lena Windh o Torbjörn JörgensenSkärblacka
1024Jörgen o Christina Erlandsson  Mönsterås
1025Maja BraskSandviken
1026Jan Erik o Kristina PerssonLundsbrunn
1027Fredrik o Pernilla WenehultStenkullen
1028Tommy o Eva-Lill Svendsen  Bro
1029Björn o Maria Haller  Lycksele
1030Henrik o Petra Berg  Täby
1031Mats o Gerty OlssonBorgholm
1032Roland o Gudrun Åkerlund  Piteå
1033Bo Sandgren o Mona EdlundÖrnsköldsvik
1034Roland o Ewa Alsbro  Torshälla
1035Lars Håkan Persson o Ewa Linde-Olsson  Arboga
1036Magnus Hjorth o Ulrica Söderlund  Runhällen
1037Esa o Pirjo Lepistö  Karlskoga
1038John-Petter o Katarina Karlsson  Lögdebo
1039Lars o Eva Lundgren  Borlänge
1040Sturla o Elisabeth Rusaanes  Oslo
1041Hans o Annelie Candlert  Norrby
1042Lars o Eva Thor  Frändefors
1043Lars o Stina Jansson  Bjursås
1044Magnus o Annette SöderbergNorrtälje
1045Torsten Hansson o Anette Jönsson  Ekeby
1046Joakim Wedman o Helene Åberg  Mariestad
1047Bengt Andersson o Marie Höjer  Knivsta
1048Leena Tegevi o Tomas LarssonMariefred

Önskar dig en god start på hösten med dess fantastiska färger.

Bästa hälsningar