Ordförandes månadsbrev november-december 2017.

Ordförande har Ordet

Hej mina vänner!

Höst blåst och regn och till och med lite snö har det kommit inget vidare väder. Men man ska väl inte gnälla vi bor ju i Sverige och det är ju så här vädret ska vara här.

Nu är det hög tid att få på vinterhjulen på husbilen, vi lyckades med det i fredags så nu är vi beredda på snö och halka.

Riktiga campare campar året runt.

Det har varit julmarknad i Julita ca två mil hemifrån oss och där träffades vi tre husbilar från klubben på fredagen och hade trevligt.

På Lördagen var det teater för Ulrik och mig på Conventum i Örebro, Fabian Blom den var riktigt bra.

Då fick det bli ställplatsen i Örebro den natten.

Vi har även passerat hallowen och allhelgona helgen med skräck och förtjusning. Många har kanske blivit skrämda. Vi har även tänt ett ljus för dom som har lämnat oss.

EFTERLYSNING

Kan ni tänka er att avsätta några timmar i veckan för klubbens räkning? Vi behöver ständigt nya krafter i styrelsen. Maila till valberedningens ordförande Eva-Britt Rosén som är ordförande, adress evabrosen@live.se. Ni kan också höra av er till mig, ulriksfors@hotmail.se om ni vill fråga om något. Jag kan lova att det är väldigt trevligt och lärorikt att jobba lite för klubbens räkning.

MAILA IN TEKNIKFRÅGOR

Ni har väl inte glömt att ni kan maila in teknikfrågor till klubbens tekniske expert, 399, Jan Ålevik, Umeå. Skicka ett mail till 090570321a@mail.com där du beskriver vad du funderar på runt bilen. Sedan får du svar på klubbens hemsida under rubriken Tekniska frågor. Du behöver inte logga in för att läsa svaret. Skriv bara in www.kabe-husbilsklubb.se så kommer du till sidan. Det Janne inte vet om husbilar är inte värt att veta.

SOMMARENS KLUBBRESA

Arbetet med att organisera klubbresan fortsätter. Arbetsgruppen består av styrelseledamoten Lars-Göran Broman och förre ordförande Åke Nilsson. Till sin hjälp har de nu också fått Jan Wallinder som håller på att sammanställa en inbjudan.

Som vi tidigare berättat utgår resan från Camping Wulfener Hals måndag 14 maj 2018. Campingen ligger några mil söder om Puttgardens färjeläge. Vi stannar en natt där och åker på tisdag morgon till Emmen i Nerdeländerna. Där blir det en övernattning. Sedan sätter vi kurs på Amsterdam där vi ska vara onsdag och torsdag. Efter dagarna i den syndiga staden åker vi västerut till Zeeland för övernattning innan vi siktar in oss på en av huvudmålen, dvs säga Gent i Belgien. De två heldagarna i denna vackra stad blir säkert ett oförglömligt minne för deltagarna.

Där gör vi utflykter på historiska platser med guidning av två svenska Belgien-experter.

Under tisdagen ska vi göra ett besök på världens största pappersbruk för tidningspapper som ägs av det svensk/finska Stora Enso. Onsdagens utflykt blir i Brüssel där vi bl a ska göra studiebesök på EU-parlamentet.

Torsdagen 24 maj åker vi upp till bergskedjan Ardennerna där vi avslutar resan i staden Bastogne. Därifrån tar man sig enskilt eller i grupp ut på flera äventyr i Europa.

I mitten på december kommer vi att publicera inbjudan på klubbens hemsida och anmälan ska ske i början av januari.

Nya medlemmar

700- Göran Winroth i Hedemora

701- Berit Kjellerup i Lindome

702- Lars & Ingela Asp i Falun

703- Per-olle & Bodil Hansson i Väjern

704- Birgitta & Olle Eriksson i Öckerö

705- Lars Eriksson & Annika Liljeros i Tenhult

706- Mia & Per-Ove Aspius i Österbybruk

707- Sven Forsell i Linköping

708- Tina & Patrik Andersson i Lit

709- Ann-Britt & Göran Eriksson i Björklinge

Kör försiktigt och var rädda om varandra så ses vi snart.

Jeanette Ulriksfors/Ordförande