Ordförande har ordet februari-mars 2020.

Hej klubbvänner.

Är det vår i södra Sverige?

Det undrar man när snödroppar har blommat i ett par veckor och påskliljorna har kommit upp ett par cm i Göteborgsområdet. Barnen har sportlov och snön lyser med sin frånvaro i vårt område. Storm och blåst är i nuläget vårt sportlovsväder. Dagarna blir längre och med det finns det hopp om en riktig vår framöver. 

Lite nytt på husbilsfronten.

Vid mässan i Stuttgart presenterades ett nytt husbilsmärke Affinity. Det är ett helt nytt märke som Kabe huvudsakligen står bakom. Det är ett Polskt bolag som Kabe är huvudägare i. Bilen är i grunden en skåpbil. Den har en fransk säng som hissas upp för att ge plats åt förvaring. Ytterligare två sängplatser finns i den främre delen. Vinkelformat kök och kompakt badrum finns också. Den kanske även kommer till Elmia mässan.

Även husbil som cabriolet göt nu sin entre på marknaden. Den presenterades nyligen i tidningen Husbil & Husvagns hemsida.

Campinglivet i vårt land får fler och fler anhängare även 2019 var det en ökning av antalet gästnätter på Sveriges campingar. Ökningen blev 8 %.

Trots att det återigen blev höjning av fordonsskatten p.g.a den nya beräkningsmetoden för utsläpp som gäller, så ökar antalet nyregistrerade husbilar i januari jämfört med ett år tidigare. Husvagnsregistrering ökar rejält med 117% och husbilar med 7% visar det för januari.

Husbil 2020 Stockholm. Frihet på hjul. kommer att genomföras den 6-8 mars. Detta är tydligen en ny mässa. Tidigare har det sagts att det inte skulle bli någon mässa i år i Kista men nu blir den och en start på årets husbils- och husvagnssäsong.

Klubbnytt.

I samband med att vi skickade ut mail med ”faktura” på att betala medlemsavgiften så har det inte kommit ut till alla. Ett SMS med påminnelse gick ut i tisdags för säkerhets skull.

Medlemavgiften är 200 kr och bör betalas in omgående av framför allt ni som anmält er till någon av klubbträffarna. Betalning sker via till Swish på nummer: 1230410902 eller Bankgiro 771-8919.

Ange alttid medlemsnummer.

De som har medlemsnummer 858 – 896 har redan betalt sin medlemsavgift för år 2020.

Som ni kanske redan har noterat så är tre klubbträffar fullbokade. Det kommer på hemsidan under aktiviteter ytterligare inf. om träffar framöver. 

Du som vill göra en insats för klubben genom att vara med och hjälpa till vid klubbtäffar eller har ideér om  träffar hör gärna av dig till regionansvarig.

ELMIA 2020.

Nu har vi fått besked om antalet biljetter till mässan. Det pågår förändringar på mässområdet som får till följd att klubbarna få färre antal biljetter i år. Vi är överens med Kabe Klubb Syd om fördelningen av antalet biljetter. Vi är också överens om att inte sätta upp något tält i år då det tar utrymme för fem platser..

Ni kan nu boka biljetter hos vår kassör på mail, kassor@kabehusbilsklubb.se 

Uppge namn och medlemsnummer därefter får ni bekräftelse samt besked om att betala för biljetten och ev. el.

Priset i år är 1.300 kr för en plats i vår Kabe by. Önskar ni el kostar det 550 kr.

Ni som står i Kabe byn förväntas stå ett par timmar i vår monter på mässan och inf. om klubben och eventuellt värva nya klubbmedlemmar.

Vi hälsar följande medlemmar välkomna.

891 Bo och Monica Johansson, Gävle

892 Sven-Arne Hedvall, Malmö

893 Göran Jadewihl, Nyköping

894 Jonny och Ulrika Wiklund, Söderhamn

895 Gunilla Och Michael Edlund, Kungälv

896 Thomas Johansson, Sorunda

Vi möts framöver.

Lars Kjellgren