Ordförande har ordet oktober-november 2019.

Hej klubbvänner.

Elmia.

Många trodde nog att försäljningen av nya husbilar skulle  mötas med tveksamhet på årets mässa. Det nya systemet med ny mätmetod av utsläpp och därmed kraftigt höjd skatt på husbilar jämfört med tunga fordon skulle påverka nybilsförsäljningen kraftigt. När man lyssnad på olika försäljare bland husbilsmärken så var de inte så dålig försäljning de tre första dagarna.

Många hoppas säkert på att riksdagen ta sitt förnuft tillfånga och inte straffbeskattar husbilar.

De senaste registreringsstatestiken januari – juli visar på en kraftig nedgång jämfört med 2018.

Minskningen  är ca. 58 % mellan 2018-19. För husvagnar är det en minskning på ca. 3 %

Klubbträffen i tältet på torsdagen var välbesökt. Vi fick träffa flera nya medlemmar som kom när vi serverade varm korv. Hoppas de återkommer på klubbträffar framöver.

På lördagen hade Kabe byns invånare en liten träff i tältet. Tidigare år har vi haft catering vilket på senare tid inte levt upp till förväntningarna. I år tog var och en med sig egen mat och dryck vilket verkade vara en uppskattad förändring.

Klubbresa.

Sista dagen av mässan så var det några som startade vägen ut i Europa på klubbens andra resa i år. Totalt var vi 16 bilar för att inte ha för stor guidegrupp samt att campingarna i Italien är ganska små och trånga. Flertalet tog färjan i Trelleborg. Därefter blev det övernattning i Tyskland och sedan besök på AL-KO fabriken. Efter mellanlandning i Österrike så kom vi till Gardasjön. 

Där Roseanna och Jan mötte oss. 

Där startade en välplanerad  och mycket välorganiserad rundresa med bussutflykt till en vingård och besök i staden Verona med guidad stadsvandring. Därefter bar det iväg till Venedig med guidad vandring i staden och möjlighet till eget strövande.

Vi fortsate till den gamla staden Volterra som var etruskernas centrum i Toscana. Man kan bara beundra byggnadskonsten för mer än 1000-år sedan och som fortfarande är intakt i stora delar. Ett enormt kulturminne väl i klass med både Siena och Lucca. Toscana var en fantastisk naturupplevelse med sina dalar och kullar, slingrande vägar, vinodlingar och och olivlundar. Sista stoppet på vår mycket givande och trevliga resa blev Pisa. Givetvis skall man då besöka det lutande tornet som nu är stabiliserat. 

Vår kunniga guide Roseanna gav oss under hela resan både nutidsperspektiv och ett historiskt som ökade kunskapen om Italien.

Höst.

Under klubbresan pågick det även en klubbträff på Öland under skördefesten. Den var välbesökt  och från den träffen finns ett trevligt reportage under ”Medlemssidor” på hemsidan. 

Det finns inga mer planerade träffar från klubbens sida i år. Vi återkommer i början på nästa år med preliminärt program.

Spontana träffar kan ju uppstå

Nya medlemmar.

Vi hälsar följande medlemmar välkomna.

863 Sven-Arne Fransson, Kerstin Ramå. Vadstens

864 Stig och Inger Markusson. Tullinge

865 Ing-Marie Karlsson, Inge Johansson. Karlskoga

866 Per-Arne och Elisabeth Olausson. Lysvik

867 Ingemar Kullenberg. Helsingborg

868 Maria Holm. Väddö

869 Timo Mellin. Kungsängen

870 Kenneth Hansson. Vikarbyn

871 Stefan och Marita Karlsson. Tibro

872 Anneli och Kenneth Larsson

873 Maj-Britt Ejdersund. Östhammar

874 Per-Arne Modén. Sysslebäck

875 Svante och Evelyn Johansson

Vi möts framöver.

Lars Kjellgren